Om mig

Ingen ide att se bakåt alla dagar har inte rosa moln, men man kan alltid ha ett mål….

Med det sagt så vill jag bara kort berätta min historia: är tidigare landslagsmedlem i kamsporten ITF Taekwon-Do, flerfaldig svensk mästare och flera internationella medaljer. Hösten 2013 stod jag inför ett av mina drömmål: VM i Taekwon-Do, som skulle gå av stapeln i Spanien. Jag hade laddat för detta och var taggad och både familj och vänner skulle åka med som supportar.

Men livet blir inte alltid som man tänkt sig och då får man får ta nya tag. Våren 2013 började jag känna av att min kropp kändes konstig. Trots att jag la mycket tid på träning blev jag svagare och trodde först det var överträning, men jag blev sämre och sämre trots att jag försökte vila. Några veckor innan VM matchen var jag tvungen att uppsöka akutsjukvården då min vilopuls låg på 150 . Det visade sig att jag fått sjukdomen Graves och fick träningsförbud direkt. Man kan inte träna med denna sjukdom då muskelmassan bryts ner och hjärtat får arbeta otroligt hårt, och i mitt fall var sjukdomen väldigt aggressiv.

Jag var då 23 år och det har varit några kämpiga år att försöka ta sig tillbaka, då man träningsmässigt har fått börja om från noll… Nu verkar det äntligen som min kropp har återhämtat sig.

Det är inte alltid lätt att hitta tillbaka där man var, vare sig fysiskt eller mentalt, och vad gör man då ? Jag valde en ny inriktning, vill utvecklas på nytt. Jag har därför påbörjat en ny satsning inom kampsorten MMA.

Följ min resa här!